Lekker!

Zo maakt u bouillon

Uitgaande van 1 liter bouillon heeft u ca. 500 gram schenkelvlees nodig. Breng het schenkelvlees met 1,5 liter koud water aan de kook en schep er het bovendrijvende schuim af. Snijd 1 ui, 1 wortel, 2 stelen bleekselderij grof en doe ze met 1 takje tijm en wat foelie bij het schenkelvlees in de pan. Breng dit aan de kook, draai het vuur dan laag en laat met het deksel schuin op de pan ca. 3 uur tegen de kook aan trekken.

Leg een vochtig gemaakte keukendoek in een fijne zeef of vergiet en zeef de bouillon. Snijd het schenkelvlees in mooie stukjes en doe ze bij de gezeefde bouillon. Gooi de inhoud van de zeef weg. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.

Maak het gehakt aan, zoals u dat gewend bent te doen, en rol er balletjes van. Laat ze in ca. 5 minuten in de zachtjes kokende bouillon gaar worden. Voilà; de basis is gereed!

 

Proeven staat vrij

Heeft u al een beeld van een smakelijke maaltijd of lekker hapje op het netvlies? Kom eens proeven in onze Keurslagerij. Dan pas ontdekt u wat lekker is.