Uitgaande van 1 liter bouillon heeft u ca. 500 gram schenkelvlees nodig. Breng het schenkelvlees met 1,5 liter koud water aan de kook en schep er het bovendrijvende schuim af. Snijd 1 ui, 1 wortel, 2 stelen bleekselderij grof en doe ze met 1 takje tijm en wat foelie bij het schenkelvlees in de pan. Breng dit aan de kook, draai het vuur dan laag en laat met het deksel schuin op de pan ca. 3 uur tegen de kook aan trekken.
Leg een vochtig gemaakte keukendoek in een fijne zeef of vergiet en zeef de bouillon. Snijd het schenkelvlees in mooie stukjes en doe ze bij de gezeefde bouillon. Gooi de inhoud van de zeef weg. Breng de bouillon op smaak met zout en peper.
Maak het gehakt aan, zoals u dat gewend bent te doen, en rol er balletjes van. Laat ze in ca. 5 minuten in de zachtjes kokende bouillon gaar worden. Voilà; de basis is gereed!
Kinderen staan graag in de keuken. Koken met kinderen is helemaal niet zo moeilijk, als u maar over de juiste recepten beschikt. Wij hebben ook speciale recepten voor kinderen. Wij noemen dit de kinderkeuken. De recepten zijn eenvoudig te bereiden, zodat kinderen lekker zelf aan de slag kunnen. Het is algemeen bekend dat kinderen die zelf koken ook betere eters zijn. Dus doe snel uw kookschort om!